Yhtiö

Töölö Urban Oy

Vuodesta 2015 toiminut Töölö Urban on ainoa laatuaan suomalainen kaupunkielämän hankkeita tarjoava konserni. Kehitämme kaupunkikeskuksia ja kaupunkikulttuurin, hyvinvoinnin ja uuden työn sisältöjä ja palveluita kaupunkilaisille.

Konsernimme liikevaihto kasvaa 50 prosenttia vuodessa. Vuoden 2016 liikevaihto oli 4,5 milj. euroa, vuoden 2017 liikevaihto 7,1 milj. euroa ja vuoden 2018 liikevaihtoennuste 10,5 milj. euroa. Yhtiöissämme työskentelee jo toistasataa kaupunkikulttuurin, hyvinvoinnin, luovan työn ja hyvän ruoan osaajaa.


Töölö Urbanin liiketoiminta

Töölö Urbanin liiketoimintakonsepti muodostuu neljästä osa-alueesta. Liiketoiminta-alueita ovat hyvinvointipalvelut ja ohjelmisto, jäsenpalvelut, ravintolatoiminta ja yrityspalvelut. Kehitämme parhaillaan digitaalista, rahoitus- ja rakennuttamistiimejämme. Kehitystyömme ideologiaa ovat kokeilukulttuuri ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa. Kehitämme ja haemme uusia sisältöjä, soveltuvia digitaalisia palveluita ja yhteistyökumppaneita.


Raoul Grünstein johtamaan konserniin kuuluvat kulttuuritehdas Korjaamo Culture Factory, elokuvateatteri Korjaamo Kino, Jääpuisto Ice Park ja uuden työn keskus Sofia Future Farm.

Töölö Urban Oy:n juuret ovat vuonna 2004 perustetussa Korjaamo Culture Factoryssa, joka on elävän kulttuurin koti vanhassa tunnelmallisessa ratikkahallissa Helsingin Töölössä. Korjaamon päätoimintaa ovat kaupunkikulttuurin tapahtumat, mutta sen tilat ja toiminta muodostavat myös luovan työyhteisön. Korjaamon tiloissa on vuosien varrella nähty muun muassa taidegalleria ja kirjasto sekä lukuisia tapahtumia, tuotantoja ja sisältöjä. Korjaamo Culture Factory on osa Korjaamo Group Oy:ta, johon kuuluvat lisäksi Jääpuisto Rautatientorilla sekä Korjaamo Kinon kaksi elokuvateatteria, Töölö ja Bio Rex.

Jääpuisto on vuonna 2008 perustettu tekojäärata, joka sijaitsee Helsingin rautatieaseman vieressä, Helsingin Rautatientorilla. Helsingin ydinkeskustaan talvisin rakennettava tekojäärata tarjoaa talvi-iloa kaupunkilaisille marraskuusta maaliskuun lopulle saakka.

Korjaamo Kino on yksityinen elokuvateatteriketju, jolla on kaksi toimipistettä. Korjaamo Kino Töölö sijaitsee Kulttuuritehdas Korjaamon tiloissa Töölössä ja Korjaamo Kino Bio Rex sijaitsee Lasipalatsissa Amos Rex -museon yhteydessä. Säännöllinen elokuvatoiminta Lasipalatsin Bio Rexissä alkoi elokuussa 2018 ja Töölössä alkuvuodesta 2016.

Sofia on uusin tulokas Töölö Urbanin laajentuvassa kaupunkikeskusten verkostossa. Sofia Future Farm avattiin syksyllä 2018 ja se sijaitsee Helsingin empire-keskustassa, Senaatintorin laidalla ja tunnelmallisten Torikorttelien keskellä. Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Tilat ja palvelut on suunnattu kaupunkilaisille, luovan työn tekijöille ja matkailijoille. Kokonaisuudesta löytyy coworking-tiloja, ravintola, viinibaari, teehuone, viikoittaisia konsertteja, puheohjelmaa ja wellness-studio. Tavoitteena on luoda 300-400 jäsenen aktiivinen uuden työn tekijöiden yhteisö. Sofian toiminta tukee Torikortteleiden tavoitetta elävöittää Kauppatorin ja Senaatintorin ympäristöä avaamalla sitä kaupunkilaisten käyttöön.

Tuotamme vuosittain toista tuhatta kulttuuri- ja yritystapahtumaa sekä yksityistilaisuuksia. Järjestämme konsertteja, elokuvanäytöksiä, puhetapahtumia sekä hyvinvointipalveluita, kuten joogaa, venyttelyä ja vesiliikuntaa sekä ohjattuja päiväunia. Konsernimme ylläpitämissä keskuksissa käy vuodessa yli miljoona kävijää, joista maksullisissa tapahtumissa lähes puolet tästä määrästä. Ajankohtaisuus ja vuorovaikutus ovat ohjelmistosuunnittelua ohjaavia arvoja. Tuottajamme poimivat kotimaisen ja ulkomaisen tarjonnan joukosta esiintyjiä, taiteilijoita ja tuotantoja, joiden kohtaaminen jättää jäljen.

Töölö Urban Oy:ssa on noin 100 vakituista ja 100 osa-aikaista työntekijää. Henkilöstössä on kulttuurin, tuottamisen, ravintola-alan, tekniikan, myynnin ja markkinoinnin osaajia. Joukossamme työskentelee myös lukuisia kulttuurin, ravintola-alan ja tekniikan freelancer-ammattilaisia. Työnantajana tarjoamme sisällöllisesti monipuolista ja kiinnostavaa työtä, ainutlaatuisen työympäristön ja loistavat työkaverit, näköalapaikan kehittyvässä kaupunkikulttuurin konsernissa, mahdollisuuden vaikuttaa omaan toimenkuvaan ja konsernin laajat henkilökuntaedut kulttuurin, hyvinvoinnin ja hyvän ruoan parissa.

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.